Portfolio

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΙ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΙ

Ανάρτηση online τιμοκαταλόγου

Πόσες φωτογραφίες μπορώ να ανεβάσω ανά προϊόν;
Μπορείς να ανεβάσεις όσες φωτογραφίες θέλεις.
Υπάρχουν προδιαγραφές για τις φωτογραφίες;

Ενδιαφέρεστε να μάθετε σχετικά με τη φωτογράφηση φαγητών; Παρακάτω δίνονται μερικές απλές συμβουλές, για όσους δεν θεωρούν τη φωτογράφηση πιάτων αγγαρεία.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η ρήση «μια εικόνα…χίλιες λέξεις».  Μπορείτε να γράψετε την πιό αναλυτική περιγραφή για μια συνταγή, να διαβεβαιώσετε πόσο νόστιμο, αρωματικό, χορταστικό είναι το αποτέλεσμα ή απλά να βάλετε μια όμορφη φωτογραφία.  Στην πρώτη περίπτωση ο αναγνώστης θα δείξει κάποιο ενδιαφέρον, στη δεύτερη περίπτωση θα δει τη φωτογραφία και θα του τρέχουν τα σάλια!!!  Γι΄ αυτό άλλωστε τα βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής δίνουν έμφαση στις φωτογραφίες των συνταγών που περιέχουν.

Πολύχρωμες στοίβες λαχανικών με πινελιές από μια πλούσια σάλτσα, τοποθετημένα σε μια καθαρή λευκή πιατέλα με αστραφτερά σερβίτσια. Μερικές φορές η φωτογραφία είναι σχεδόν το πραγματικό επίκεντρο του βιβλίου, με τις συνταγές να παίζουν έναν δευτερεύοντα ρόλο.

Πώς μπορείτε όμως και εσείς να έχετε τόσο καλά αποτελέσματα στη φωτογράφηση των δικών σας πιάτων;

Φωτισμός

Πολλά από τα παραδείγματα ερασιτεχνικών φωτογραφίσεων πιάτων θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους δραστικά με επαρκή φωτισμό. Πάντα να βγάζετε τις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι το βράδυ.  Ο φυσικός φωτισμός κολακεύει τα φαγητά και έτσι φαίνονται πιο φυσικά. Πολλές φορές η φωτογράφηση μπροστά από παράθυρο δίνει πολύ καλά αποτελέσματα. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ flash διότι δημιουργούνται αντιαισθητικές σκιές! Γενικά αποφύγετε να χτυπάει κάποια φωτεινή πηγή (ακόμα και ο ήλιος) απευθείας το πιάτο σας. Θα μπορούσατε να βάλετε και ένα άσπρο τραπεζομάντηλο ή μια λεπτή κουρτίνα μπροστά από μια φωτεινή πηγή για να μειώσετε την απευθείας έκθεση του πιάτου.

Στήσιμο

Να δίνετε σημασία σε όλο το στήσιμο του «σκηνικού».  Μια πετσέτα κουζίνας διπλωμένη και αφημένη δίπλα στο πιάτο, ένα σουπλά με το όνομα του εστιατορίου σας, ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια, ένα πιρούνι ή ένα ποτήρι με κρασί είναι μερικές μόνο λεπτομέρειες που μπορείτε να προσθέσετε για να αναδείξετε το πιάτο σας. Μην συμπεριλαμβάνετε στη φωτογραφία οτιδήποτε άσχετο (π.χ. τραπέζι, καρέκλες) και προσπαθήστε να διαλέξετε μόνο ένα ή δύο στοιχεία για να το πλαισιώσετε. Επίσης, ο συνδυασμός των χρωμάτων παίζει σημαντικό ρόλο.  Το φαγητό, το πιάτο, το τραπεζομάντιλο ή ό,τι άλλο φαίνεται στη φωτογραφία, πρέπει χρωματικά να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Χρόνος φωτογράφησης

Τα ζεστά και αχνιστά πιάτα φαίνονται πάντα πιο ωραία! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε σκεφτεί από πριν τί θέλετε να πετύχετε με τις φωτογραφίες που θα τραβήξετε. Μια στρατηγική είναι να έχετε στημένο το «σκηνικό» της φωτογράφισης, την κάμερα τοποθετημένη στο τρίποδο και να αλλάζετε μόνο τα πιάτα των φαγητών και ό,τι τα πλαισιώνει.

Παρουσίαση

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται τα φαγητά μέσα σε ένα σερβίτσιο, θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Δώστε προσοχή στην ισορροπημένη παρουσίαση των φαγητών, στα χρώματα και μην ξεφεύγεται από το κυρίως αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε. Επίσης, μερικά φαγητά φαίνονται πολύ καλύτερα στη φωτογραφία αν κόψουμε ένα κομμάτι και φαίνεται το εσωτερικό τους, ώστε ο αναγνώστης να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ιδιαίτερα αν έχουν γέμιση.

Οπτική γωνία

Πάντα να βγάζετε περισσότερες από μία φωτογραφίες, δοκιμάζοντας διάφορες οπτικές γωνίες ώστε να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την καλύτερη! Ένα λάθος που κάνουν πολλοί αρχάριοι στη φωτογράφηση φαγητών είναι να φωτογραφίζουν τα πιάτα από πάνω προς τα κάτω. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ως προς το αποτέλεσμα, αυτή η λήψη, στις περισσότερες περιπτώσεις θα έχετε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα αν τραβήξετε την φωτογραφία από το ίδιο επίπεδο με το πιάτο ή ελαφρά πάνω από αυτό.

Φωτογράφηση από πολύ κοντά

Πράγματι, οι κοντινές λήψεις ενός πιάτου μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ανάδειξη των διάφορων συστατικών από τα οποία αποτελείται. Για τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν (λήψη κάτω απ’το μισό μέτρο) χρειαζόμαστε έναν εξειδικευμένο φακό macro ή αν έχουμε μια φωτογραφική μηχανή θα πρέπει να βάλουμε τον αντίστοιχο διακόπτη στο σύμβολο του macro που συνήθως είναι ένα λουλουδάκι.

Μερικά πιάτα δεν είναι εύκολο να βγούν ωραία, παρόλο που μπορεί να είναι εξαιρετικά εύγευστα! Δοκιμάστε να φωτογραφίσετε ή βρείτε φωτογραφίες από τα υλικά τους αν έχει νόημα. Βάλτε αρκετά ώστε να γεμίσει η φωτογραφία. Ακόμα θα μπορούσατε να βγάλετε και μια φωτογραφία του πιάτου ενώ φτιάχνεται.

Πάρτε ιδέες από ιστοσελίδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Μπορείτε να επισκεφτείτε για παράδειγμα τις: https://foodgawker.com/https://souvlakiforthesoul.com/

Θέλουμε να είναι σε αρχεία jpg ή png ή gif έως 1.5MB και minimum 600 x 600 pixels, να παρουσιάζονται τα προϊόντα αποκλειστικά, σε λευκό background/φόντο χωρίς λογότυπα, πλαίσια, κείμενα ή άλλα αντικείμενα. 

Διαχωρίστε Το Μενού Σας Σε Κατηγορίες

Τα μενού χωρίζονται συνήθως σε κατηγορίες όπως το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, τα πουλερικά, τα ζυμαρικά, τα σπέσιαλ πιάτα, τα θαλασσινά, τα ποτά, τα χορτοφαγικά πιάτα και άλλα. Μπορεί επίσης να διαιρέσετε τα στοιχεία του μενού σε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο ή να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά μενού. Κάθε υποδιαίρεση θα πρέπει να χωριστεί στα τέσσερα τεταρτημόρια για να καρπωθείτε τα οφέλη της οργάνωσης του μενού.

Το μενού σας όχι μόνο μεγιστοποιεί τις πωλήσεις αλλά και προσελκύει νέους πελάτες που θα έρθουν ξανά και ξανά. Ορισμένα εστιατόρια τοποθετούν τα μενού τους στα παράθυρά για να προσελκύσουν περαστικούς, ενώ τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια δημοσιεύουν τα μενού τους στις ιστοσελίδες τους και σε άλλες πλατφόρμες όπως ιστότοπους με εκπτώσεις και κριτικές εστιατορίων και σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Οι Καλύτερες Πρακτικές Σχεδιασμού και Τοποθέτησης Των Μενού

Ίσως έχετε ακούσει ήδη ότι ακόμα και το ένα λεπτό του ευρώ μπορεί να τραβήξει την προσοχή του πελάτη- όπως η χρέωση 2,99 ευρώ αντί για 3,00 ευρώ. Υπάρχει αλήθεια σε αυτή τη φιλοσοφία, αλλά τείνει να λειτουργεί καλύτερα για fast food, casual εστιατόρια και εστιατόρια της γειτονιάς. Άλλες κοινές αρχές της οργάνωσης μενού περιλαμβάνουν:

 • Ενεργοποιήστε Τα Πιο Δημοφιλή Πιάτα Σας

  Τα προβεβλημένα στοιχεία στο μενού προσελκύουν πάντα την προσοχή. Μερικοί άνθρωποι διαβάζουν κάθε καταχώρηση που υπάρχει στο μενού, αλλά πολλοί απλώς διαλέγουν το πρώτο ελκυστικό πιάτο που τραβάει την προσοχή τους.

 • Χρησιμοποιήστε Τις Περιγραφές Στρατηγικά

  Στην περίπτωση που το εστιατόριο σας ειδικεύεται σε γκουρμέ σάντουιτς με τυριά, δεν θα χρειαστεί να γράψετε μια παράγραφο σχετικά με ένα απλό τυρί στη σχάρα. Γράψτε μεγάλες περιγραφές για τα πιάτα που θεώρειτε "σήμα κατατεθέν" του εστιατορίου σας, όπως Αστακός Thermidor, Πάπια Πεκίνου, παέγια ή κάποιο σπέσιαλ πιάτο με μπριζόλα. Χρησιμοποιήστε ένα υποβλητικό κείμενο και εικόνες ελκυστικών πιάτων. Αναφέρετε τα εμπορικά σήματα των βασικών συστατικών ή περιγράψτε τις τεχνικές προετοιμασίας, αν είναι σχετικές. Η δημιουργία μιας ιστορίας πωλεί τρόφιμα.

 • Αποφύγετε Στήλες Που Μοιάζουν Με Υπολογιστικά Φύλλα

  Μην καταγράφετε τις τιμές στις στήλες γιατί ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναζητούν τη χαμηλότερη τιμή. Πολλοί εστιάτορες συνιστούν να μην χρησιμοποιούνται νομισματικές μονάδες, αλλά απλοί αριθμοί που θα τοποθετούνται λίγο μετά το τέλος του κειμένου.

 • Η Τελευταία Καταχώρηση Λαμβάνει Αυξημένη Προσοχή

  Τα πρώτα δύο ή τρία στοιχεία της λίστας τραβούν την μεγαλύτερη προσοχή, αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες θα δουν το τελευταίο στοιχείο. Αυτό είναι ένα καλό μέρος για να συμπεριλάβετε κάτι από το τεταρτημόριο ένα ή δύο. Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε τις λίστες σας σύντομες, περιορίζοντάς τις σε πέντε ή έξι στοιχεία και δημιουργώντας μια νέα υποδιαίρεση για άλλα πιάτα.

 • Υποδομή Σχεδιασμού Του Μενού Σας

  Το μενού σας θα πρέπει να συμπληρώνει την υποδομή του εσωτερικού σας σχεδιασμού και ταυτόχρονα να συγχρονίζεται με τον ιδανικό στοχευμένο πελάτη σας. Το μενού μπορεί να είναι μια πολυστρωματική μεμονωμένη σελίδα ή ένα πολυστρωματικό σχέδιο με ελκυστικό κάλυμμα. Οι άνθρωποι παίρνουν ταχύτερες αποφάσεις με ένα μονόπλευρο μενού, το οποίο θα μπορούσε να είναι επωφελές εάν είναι στόχος σας η γρήγορη εξυπηρέτηση. Το μενού με δύο πίνακες είναι το πιο δημοφιλές, διότι σας δίνει τον ισχυρό έλεγχο του τρόπου παρουσίασης κάθε πιάτου. Τα μεγάλα μενού μπορεί να οδηγήσουν σε μικρότερο έλεγχο της απόφασης του πελάτη. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού με δύο πίνακες αποτελεσματικά σε μενού πολλών σελίδων.

 • Κίνδυνοι Από Την Επισήμανση Του Πιάτου Με Το Υψηλότερο Κόστος

  Αν έχετε ένα ακριβό πιάτο που δεν συμβαδίζει με τις άλλες τιμές, η επισήμανση του ως κορυφαίου πιάτου θα μπορούσε να είναι ένα λάθος, επειδή μπορεί να κάνει τους πελάτες να πιστεύουν ότι οι τιμές σας είναι πολύ υψηλές.

 • Χρησιμοποιήστε Αρκετούς Πίνακες Μενού Για να Κάνετε Σωστά Την Δουλειά

  Παρά τους κινδύνους απώλειας ελέγχου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αρκετούς πίνακες μενού για να καλύψετε κατάλληλα κάθε μενού που προσφέρεται. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διάταξη των δύο πινάκων για ορεκτικά και μια άλλη διάταξη δύο σελίδων για σάντουιτς, συνοδευτικά, επιδόρπια και ποτά.

 • Χρήση Φωτογραφιών

  Η χρήση εικόνων υψηλής ποιότητας από τα πιάτα σας μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις ενός προϊόντος κατά 30%.

 • Πρωτοβουλίες Μάρκετινγκ

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας για να αυξήσετε τις πωλήσεις των προϊόντων που βρίσκονται στα τεταρτημόρια τρία και τέσσερα. Αυτά τα είδη μπορούν να προσφερθούν ως πιάτο ημέρας ή μπορείτε να παρέχετε κίνητρα για την παραγγελία τους, όπως δωρεάν ποτό ή επιδόρπιο.

 • Διατήρηση των Τρέχοντων Τάσεων Φαγητού

  Το μενού σας θα πρέπει να αλλάζει καθώς νέα πιάτα γίνονται δημοφιλή και τα παλαιότερα πιάτα "ξεθωριάζουν". Επίσης, αλλάζει το κόστος και η κερδοφορία, επομένως είναι σημαντικό να επανεξετάζετε τακτικά το μενού σας. 

Προτινόμενες Συμβουλές Πώλησης

Το προσωπικό σας θα πρέπει να εκπαιδεύεται ανάλογα με τον σχεδιασμό του μενού σας, ώστε να μπορεί να κάνει έξυπνες προτάσεις. Για παράδειγμα, οι νέοι πελάτες πρέπει να κατευθύνονται προς τα πιο δημοφιλή πιάτα, επειδή είναι πιο πιθανό να τους αρέσουν. Οι τακτικοί πελάτες που παραγγέλνουν πάντα δημοφιλή πιάτα θα πρέπει να ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν κερδοφόρα, αλλά λιγότερο δημοφιλή φαγητά.

Οι προσιτές τιμές φαγητού μπορούν επίσης να προταθούν, έτσι ώστε να αυξηθεί η συνολική κατανάλωση των πελατών. Το προσωπικό σας θα έχει περισσότερο χρόνο για να περάσει με τους πελάτες όταν μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους εύκολα από ένα τηλέφωνο ή tablet χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο κινητό σύστημα POS.

Το μενού σας μπορεί να κατευθύνει τους πελάτες προς καλύτερες επιλογές διατροφής, ενώ παράλληλα να τους ενημερώνει για τη μαγειρική κουλτούρα, το διατροφικό περιεχόμενο των στοιχείων του μενού και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τεχνικών προετοιμασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μενού σας κατατάσσεται ως ο πιο πολύτιμος μη ανθρώπινος πόρος σας.

Υπάρχουν πράγματα στην επιχείρηση εστιατορίων που δεν μπορείτε πάντοτε να ελέγχετε, όπωςτα έξοδα, τα ενοίκια, τα κόστη εξοπλισμού, την ασφάλιση και τα βασικά έξοδα προσωπικού. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε τα κέρδη, να ενθαρρύνετε τους πελάτες να σας ξαναεπισκεφθούν και να προσελκύσετε νέους πελάτες με ένα καλά σχεδιασμένο και άκρως προωθητικό μενού.

Μπορώ να προσθαφαιρώ προϊόντα;
Εννοείται! Σε οποιαδήποτε στιγμή. Μας ενημερώνετε εγγράφως και το συντομότερο δυνατόν γίνονται οι αλλαγές.
 
Δείτε το ΟΛΑ ΣΕ 1
Δείτε το ΠΑΣΚΕΔΙ surprise!!! Η προβολή που κάνει την ...διαφορά!!!
 
Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε προβληματισμό & διευκρίνηση.

Θεσσαλονίκη
Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη
2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος
176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο)
210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr

Details

 • Date: 18 April 2018

Tags

Photo

Share

Pinterest

Flickr

NEWSLETTER